27 квітня 2020, 16:00, Посівна

Посуха внесла корективи в проведення технологічних операцій на полях Кернел

Про це в коментарі Latifundist.com повідомив заступник директора агробізнесу з виробництва «Кернел» Костянтин Шитюк.

«Зараз важливо максимально уникнути додаткових обробок ґрунту перед посівом, здійснити посів в оптимальні терміни, своєчасно і якісно забезпечити ґрунтовий захист ярих культур для ефективного використання вологи», — вважає Костянтин Шитюк.

Сильні вітри та пилові бурі: як впливає весняна погода на захист рослин. Рекомендації фахівців щодо захисних обробок посівів
Читати по темі:

Він зауважив, що в цьому році час для посіву може бути обмеженим через невеликі залишки вологи в ґрунті. Погане вологозабезпечення більшості регіонів зумовило необхідність в коректуванні технологічних операцій і підходів, умов посіву та внесення добрив з метою максимального збереження вологи в ґрунті і оптимізації витрат на собівартість технологій.

Крім того, майже в усіх регіонах України на близько 5% площ спостерігаються сильні пошкодження через нічні заморозки.

«Нестійкий температурний режим повітря в березні-на початку квітня з нічними морозами до -7°С призвів до істотного пошкодження надземної фітомаси озимих. Майже у всіх регіонах України близько 5% площ мають сильні пошкодження і до 15% посівів м середній рівень пошкодження, що однозначно відіб'ється на зниженні потенціалу цих культур. Але, в сільському господарстві кожен рік нетиповий, тому ми готові і до таких викликів. Підрозділи Агробізнесу виконують виробничу програму в повній мірі, а тому завершити посівну кампанію плануємо у визначені строки», — зауважив заступник директора агробізнесу з виробництва «Кернел».