21 квітня 2020, 10:00, Україна

Тиждень в Україні прогнозується теплим та дощовим

За даними моніторингу Метео Фарм, вітер переважатиме північного, північно-західного напрямку, середня швидкість якого становитиме 2-7 м/с. 20 числа опади очікуються в Сумській, Одеській, Херсонській областях, а також дощі охоплять всю Східну частину України. 21 квітня несуттєві опади пройдуть в Сумській, Луганській та Дніпровській областях. 23-24 квітня дощитиме в Луганській області. 25 числа короткочасні опади пройдуть в поодиноких районах Чернігівської та Сумської областях. Значна кількість опадів очікується 26 квітня, дощі та грози сконцентруються над західними та північними областями, а також частково пройдуть в Харківській та Вінницькій областях.

«Перша половина тижня відзначиться прохолодними ночами. З 20 по 23 квітня на Заході нічна температура коливатиметься в межах від -3 до +5°С, на решті території -1…+8°С. Денна температура в західних, центральних, південних та північних областях знаходитиметься в межах +8…+19°С. На Сході прохолодніше +9…+14°С. Мінімальна температура ґрунту складе +2…+4°С, в південних областях — +8°С», — повідомляють в Метео Фарм.

З 24 по 26 квітня прогнозується зростання температури. В нічну пору від 0 до +11°С, денна температура в північних та східних областях становитиме +9-20°С, в західних, південних та центральних областях перебуватиме в межах +13-25°С. Мінімальна температура ґрунту становитиме +2…+10°С.

Детальніше про вологість та температуру ґрунту, тривалість сонця та ймовірність опадів дізнавайтесь з агрометеорологічного прогнозу погоди на meteo.farm.