17 квітня 2020, 10:00, Добрива

В МХП націлені на відновлення родючості ґрунтів органічними добривами

Про це в матеріалі на Latifundist.com розповів Олександр Домбровський, кандидат економічних наук, президент «МХП Еко Енерджи».

«МХП прийняв рішення почати процес відновлення українських чорноземів. Для забезпечення бездефіцитного балансу гумусу в ґрунтах України першочерговим завданням є зміна системи їх удобрення з переорієнтацією на збільшення частки органічних добрив», — заявив Олександр Домбровський.

Нагадаємо, біогазовий комплекс допомагає перетворити органічні відходи сільського господарства в «зелену» енергію і чисті органічні добрива. Останні, як відомо, мають високий вміст необхідних для рослин елементів живлення. Це дозволяє збільшити частку гумусу, розкислювати ґрунти і відновити їх родючість.

Проект уже зацікавив фермерів Вінницької області. У березні цього року відбулося пілотне внесення органічних добрив на полях Тульчинського району. На сільськогосподарські угіддя фермерів були внесені рідкі органічні добрива, вироблені на біогазовому комплексі.

«Вірю, що МХП з його біогазовим комплексом може стати базою для потужного розвитку органічного виробництва не тільки в Тульчинському і Тростянецькому районах, а й у всій Вінницькій області та Україні. Використання органічних добрив може стати досить серйозною підставою для розвитку органічного землеробства та вивести Україну у світові лідери з виробництва екологічно чистої продукції», — підсумував президент «МХП Еко Енерджи».