16 квітня 2020, 11:00, Україна

На Миколаївщині розпочато аграрний поливний сезон-2020

Про це пише «Урядовий кур’єр».

Зазначається, що для Миколаївщини характерна недостатня кількість та нерівномірний розподіл опадів за частих посух і суховіїв, що впливає на забезпечення належного розвитку сільськогосподарських культур. Такі умови спричиняють різке коливання врожайності за роками та зумовлюють нестабільність сільськогосподарського виробництва.

Цього року в регіоні була незначна кількість опадів та висока температура повітря. У підсумку запаси продуктивної вологи критично зменшилися. Тож виникла нагальна потреба раніше розпочати поливний сезон. Аби він пройшов вдало, допомогу сільгоспвиробникам на умовах взаємовигідного партнерства надає Регіональний офіс водних ресурсів у Миколаївській області.

«Перші договори вже укладено і 21 березня пущено зрошувальну воду на поля аграріїв зони Південного Бугу. Спочатку у Вознесенському районі, згодом у Миколаївському. У підсумку за допомогою крапельного зрошення в області вже полито понад 1,25 тис. га овочевих культур. На черзі Снігурівський, Вітовський та Баштанський райони, ті місцевості, де зрошення найбільш затребуване», — повідомив новопризначений керівник миколаївського офісу водних ресурсів Олександр Хлань

Додаючи, що за останні 5 років зрошувальні системи відновлено на площі 10,7 тис. га. В умовах посушливого клімату та глобального потепління таку тенденцію потрібно зберігати, що зумовлюватиме необхідність проведення постійного моніторингу еколого-меліоративного стану зрошуваних угідь та відновлення його інфраструктури.