15 квітня 2020, 12:00, Україна

В Україні планують створити Держреєстр виробництва органічних продуктів

Про це йдеться на сайті АМКУ.

«Законодавством встановлено ряд вимог як до суб’єктів, що виробляють та реалізують органічну продукцію, так і до тих, хто здійснює їх сертифікацію. Проте вказані суб’єкти не в змозі виконати ці вимоги, оскільки насправді реєстри просто не функціонують», — йдеться в повідомленні.

Таким чином, виробники органічних продуктів не можуть отримати підтвердження тому, що їх продукція відповідає стандартам.

Тому Антимонопольний комітет надав Мінекономіки обов’язкові до розгладу рекомендації припинити бездіяльність, у вигляді не забезпечення створення та ведення:

  • Державного реєстру операторів, що здійснюють виробництво продукції відповідно до вимог законодавства у сфері органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції;
  • Державного реєстру органів сертифікації у сфері органічного виробництва та обігу органічної продукції;
  • Державного реєстру органічного насіння і садивного матеріалу, що містить ознаки порушень законодавства про захист економічної конкуренції, та усунути причин виникнення цього порушення і умов, що йому сприяють.

«Про результати розгляду цих рекомендацій повідомити Антимонопольний комітет України у 10-денний строк з дня їх отримання», — йдеться в заяві АМКУ.