14 квітня 2020, 12:12, Посівна

Погодні аномалії та карантин не загрожують компанії Прометей у проведенні весняної посівної

Про це інформує прес-служба «Прометей». Нагадаємо, землі компанії знаходяться в різних районах Миколаївської області, відповідно мають різний запас вологи.

«В основному волога критична, тому до кожного полю застосовуємо індивідуальний підхід. Метою ставимо не просто посіяти, а отримати сходи. Одні сіють раніше, інші — пізніше, хто виграє від цього — покаже час», — зазначає головний агроном компанії Олександр Константинов.

Після весняних холодів у «Прометей» були досліджені всі поля: проведено моніторинг хвороб та фітосанітарної обстановки, закриття вологи і підживлення озимих.

«Посіви пшениці і ячменю, сходи яких зміцніли до зими, перенесли похолодання більш м'яко, а ті, що зійшли в зимовий період, зокрема січень-лютий, отримали невеликий стрес. Але якщо будуть дощі, то вони зможуть нівелювати наслідки холодів», — ділиться агроном.

Земельний банк виробничої компанії «Прометей» становить 10 тис. га, озимими культурами в цьому сезоні засіяно 3,2 тис. га пшениці і 1,2 тис. га ячменю. Соняшнику планується посіяти 4 тис. га, решту площ планується відвести під сівбу технічних культур.

Попри нетипові погодні умови та введення надзвичайної ситуації через пандемію коронавірусу, в компанії зуміли успішно підлаштувалися і організували роботу так, щоб мінімізувати ризик зараження.

«На жаль, в ситуації, що склалася агровиробництво і Агротрейд будуть єдиним джерелом доходу для людей і держави. Розуміємо, що сьогодні на наших плечах величезна відповідальність і зробимо максимум можливого. Ми на 100% готові: посіємо, зберемо, покажемо прибуток. В цьому році, звичайно, є ризики: заморозки побили зернові, тому сподіваємося на соняшник», — зауважив Рафаель Гороян, керівник групи компаній «Прометей».

На його думку, країна входить у фінансову кризу і дуже важливо не допустити зупинки стратегічно важливих об'єктів, які генерують ВВП України і заводять в країну валюту.

Слідкуйте за посівною і залишайтеся в курсі останніх новин разом з SuperAgronom.com та «Посівна Онлайн 2019/20» Проект створений в партнерстві з компанією BASF.