14 квітня 2020, 13:00, Насіння

На внутрішньому ринку зростатиме попит на насіння — прогноз

Про це на сайті «Економічної Правди» повідомив керівник напрямку маркетингу насіння підрозділу BASF Agricultural Solutions Тарас Костина.

Зазначається, що у березні 2020 року компанія з досліджень ринків Research and Marketing оприлюднила глобальний звіт щодо розвитку насіннєвого ринку до 2025 року. Головною тезою якого став ріст насіннєвого сегменту — 7,9% щорічно до 2025 року.

«В першу чергу це спричинено ростом попиту на зерно, олію та овочі у світі. Відтак, для збільшення площ посівів аграрії потребують більше насіння. Особливо потреба активізувалася на внутрішніх ринках з початком пандемії коронавірусу», — зазначив Тарас Костина.

За його словами, через транспортні обмеження місцеві аграрії по всьому світу починають купувати більше вітчизняного продукту та возити товар з країн, які не припиняли торговельні зв’язки.

«По-друге, до росту насіннєвого ринку штовхає зростання чисельності населення. По-третє, попит на насіння провокує урбанізація та зміна стилю життя населення в мегаполісах. Тож Україна має всі шанси запропонувати й продемонструвати глобальному ринку власні переваги та якісну продукцію. І в результаті — зайняти вагому частку на світовому ринку насіння», — підсумував фахівець.