10 квітня 2020, 14:00, Світ

Розроблено нову технологію інсектицидної обробки посівів бджолами

Про це пише news.agropages.com.

«Наша компанія розробила і на даний момент комерціалізує технологію, яка повністю змінює методи захисту аграріями свого врожаю. Ми пропонуємо використовувати для доставки біологічних ЗЗР до квітучих культур бджіл. Нещодавно ми уже запатентували свій власний біопестицид. У нас є 2 різних типи дозаторів: один для комерційних вуликів джмелів і другий — для комерційних вуликів бджіл. Через дозатори комахи збирають порошок, що містить корисні для рослин мікроорганізм. Після того, як комахи залишають вулики, потрапивши на квітку, біопестицид потрапляє на тканину рослини і захищає її від різних хвороб та шкідників», — повідомив генеральний директор BVT Ашиш Малик.

Фахівець вважає цей спосіб доставки засобів захисту рослин дуже ефективним і цільовим.

Технологія застосування векторизації бджіл ідеально підходить саме на стадії цвітіння культури. Для більш пізніх стадій або НЕ квітучих культур вченими розробляються мікробні біопродукти для обробки листів і насіння.

«У минулому році в лабораторії ми оцінили 6 додаткових мікроорганізмів, і в цьому році проведемо польові дослідження з декількома з них. Це перший продукт, зареєстрований EPA для доставки бджіл. CR-7 є запатентованим штамом гриба Chlonostachys rosea і відмінно справляється з різними некротрофічними захворюваннями. В даний час ми вже продаємо в США і розширюємо ринок збуту. У планах: до кінця року почати реалізовувати програму в Європі», — зауважив Ашиш Малик.