10 квітня 2020, 08:00, Посівна

Посівна кампанія у підприємствах Ukrlandfarming йде по плану

«Почали посівну з Херсонської та Миколаївської областей. У Херсонській області залишилося сіяти 2,5 дня. 8 квітня закінчили сіяти соняшник в Миколаївській області. За цьогорічним планом на посівну соняшнику виділяємо 5-8 днів, щоб отримати більш-менш однакові сходи в кожному регіоні. На кукурудзу виділили 10-15 робочих днів. Таким чином, плануємо завершити посівну кампанію до 1 травня», — зазначив заступник генерального директора з питань інновацій і розвитку агробізнесу Ukrlandfarming Володимир Фантух.

У цьому році в компанії трохи змінилася структура посівних площ. Близько 60% займають площі під кукурудзою, близько 30% — під соняшником і 10% — під соєю. 

«Стан озимої пшениці на полях хороший. Заморозки негативно вплинули на посіви, при цьому вузол кущіння не порушений. Озимий ріпак сильно пошкоджений морозами. У деяких районах мороз був до -10°С. Щоб зняти пошкодження ріпаку та зменшити розвиток бактеріальних і грибкових інфекцій, ми вносимо фунгіцид на основі д.р. карбендазим, який починає працювати при +5°С», — додав Володимир Фантух.

З огляду на ситуацію з ґрунтовою вологою, точніше, її відсутністю, фахівець вважає, що без використання азотних добрив можна взагалі нічого не отримати, тому в компанії внесли певні зміни в програму, зробили диференційоване внесення добрив. 

Також в Ukrlandfarming скоротили густоту посівів культур на 10% або 15% в залежності від наявної вологи в ґрунті і від середнього показника вологості ґрунту в цьому регіоні.

Наталія Демчук, SuperAgronom.com