9 квітня 2020, 18:00, Україна

Агроном поділився досвідом вирощування мікрогріну

Про це пише umannews.city.

«У кінці минулого року постало питання — або їхати на Волинь працювати агрономом, або займатись мікрогріном. В результаті — останні гроші вклав у закупку обладнання необхідного для вирощування: стелажі, лампи, вентиляцію, субстрат. І так почав вирощувати зелень не лише для себе, а й для людей», — ділиться агроном.

Сьогодні Микола Березівський вирощує горошок і соняшник, розповідає, що вони соковиті, смачні, з насиченим смаком і найпопулярніші. Також є редиска з фіолетовою зеленню, цибулька, буряк, капуста, гірчиця і люцерна — зазначає, що остання специфічна культура, але її люблять ресторатори. Запевняє, що любить усю мікрозелень, яку вирощує і жодної особливо не виділяє.

«Будь-хто може виростити на вікні для себе маленьку порцію цієї зеленої радості. Для цього потрібне звичайне насіння, проте необроблене інсектицидами чи фунгіцидами, непідготовлене до саджання. Також потрібна будь-яка ємність та ґрунт — це може бути торф, кокос чи, навіть, вата. Зберіть ці складові і спробуйте виростити для себе мікрогрін. Найпростішим для вирощування є горох, його потрібно замочити на 12 годин у воді, потім вистелити на ґрунт, можна чимось не сильно притиснути і поставити у темне місце, через кілька днів повернути на підвіконня, рослині підходить кімнатна температура. І вже на 12-й день його можна зрізати та споживати», — розповів Микола Березівський.