9 квітня 2020, 13:10, Світ

Коронавірус загрожує багатомільярдними збитками для АПК Італії

Попри те, що сільськогосподарський сектор Італії може працювати в повну силу навіть під час національного карантину, панічні настрої перешкоджають поверненню працівників АПК до своїх звичних справ. Про це пише xinhuanet.com.

На тлі загальнонаціонального карантину компаніям і галузям, які вважаються «життєво важливими» в Італії, дозволяється продовжувати свою діяльність за умови дотримання правил захисту. Такі заходи дозволяють фермерам, власникам ранчо, рибалкам, виноробам, сироварів та дистриб'юторам продовжувати роботу.

За словами президента сільськогосподарської асоціації Італії Coldiretti Етторе Прандіні, через блокування транспортних шляхів шкоди зазнав експорт сільгосппродукції.

«Найбільше постраждали ті напрямки в АПК, де виробляються продукти з коротким терміном придатності, наприклад, сир моцарелла, або непродовольчі сільськогосподарські продукти. Ці компанії здійснюють 70% свого річного бізнесу в березні і квітні», — повідомив фахівець.

Він зазначив, що поки рано оцінювати загальні втрати від коронавірусу для сільськогосподарського сектора, але приблизно сума оцінюється в 523 мільярдів євро (575 мільярдів доларів).

Читати по темі: Через пандемію та карантин у Німеччині не вистачає сезонних працівників