8 квітня 2020, 08:00, Урожай

Критичним у період посівної залишається фактор дефіциту вологи — Висоцький

Про це у ході другого Агрополітіческого форуму від «Агро-Продовольчої Ради» повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Тарас Висоцький, передає Latifundist.com.

«Критичним фактором залишається волога. Ми бачимо, що вже другий тиждень тримається циклон. Особливо критична ситуація в Одеській області, де фактично існує еквівалент посухи. І тут все буде визначатися кількістю опадів у 20-х числах квітня», — зазначив Тарас Висоцький.

За даними Укргідрометеоцентру, дощі прогнозуються в період з 14 по 18 квітня. На думку замміністра, за таких умов загрози врожаям вдасться уникнути.

«Звичайно ж, що рекордного врожаю в поточному році не буде, оскільки мало опадів було восени і взимку», — заявив заступник міністра.

Однак пшениці буде досить, незважаючи на те, що її врожай знизиться на 20-30% до рекордного минулорічного врожаю.

«Виробництво 23 млн тонн при внутрішньому споживанні 8 млн тонн — це більше, ніж достатньо, в тому числі значні обсяги будуть для експорту», ​​— зазначив Тарас Висоцький.

Він резюмував, що таким чином в Україні за прогнозами врожаю поки все позитивно, основні очікування — щодо опадів на другу і третю декаду квітня.