6 квітня 2020, 10:10, Україна

Поточний тиждень в Україні обіцяє бути сонячним та посушливим

За даними моніторингу Метео Фарм, з 6 по 9 квітня на більшості територій пануватиме суха та сонячна погода. Починаючи з 10 квітня з’явиться мінлива хмарність, на більшості території України пройдуть короткочасні опади у вигляді дощу. 11 квітня трохи дощитиме на Сході. 12 квітня короткочасні дощі пройдуть частково в північних та західних областях. В південних областях продовжує посилюватися посушлива ситуація, опади протягом тижня не передбачаються. Тиждень обіцяє бути сонячним та малохмарним. Швидкість вітру матиме змінний характер 1-4 м/с.

Беручи до уваги, що температура повітря зростатиме, а кількість опадів буде обмаль, то ситуація відносно запасів продуктивної вологи погіршиться.

Нічна температура в північних, західних та центральних областях коливатиметься від 0 до +9°С, на Сході та Півдні -2…+7°С. Денні температури на Сході коливатимуться в межах +10…+18°С, в північних, південних та центральних областях знаходитимуться в межах +12…+20°С. На Заході повітря прогріється до +13…+22°С. Мінімально температура ґрунту в східних областях опуститься до +1…+6°С, на решті території цей показник знаходитиметься в межах +2…+10°С.

Детальніше про вологість та температуру ґрунту, тривалість сонця та ймовірність опадів дізнавайтесь з агрометеорологічного прогнозу погоди на meteo.farm.