2 квітня 2020, 08:27, Україна

Підпал сухої трави: штрафи можуть збільшитись у 200 разів

Як повідомляє прес-служба Львівської облдержадміністрації, у розробленому проекті передбачається збільшити найменший штраф до 42 тисяч гривень, тобто у 200 разів вищий, ніж встановлено на сьогодні. Штрафувати пропонується землевласників, орендарів та посадовців, які могли, але не зупинили порушників. 

«Торік на Львівщині зафіксували понад тисячу пожеж на загальній площі понад 500 гектарів. За день тільки в Жовківському районі пожежники виїжджали гасити поля 19 разів! Наразі закон передбачає штраф для палія - від 170 до 340 грн, а для посадових осіб від 850 до 1190 грн. Проте зловити порушника на місці підпалу дуже важко. Інформаційні кампанії не допомагають. Тому наші фахівці з департаменту екології та природних ресурсів, екологи Львівщини та юристи напрацювали комплексні зміни до закону. Ми скерували їх прем’єру та парламенту», — зазначив заступник голови Львівської ОДА Юрій Холод.

На скайп-нараді, проведеній 31 березня з головами райдержадміністрацій, було констатовано, що на минулих вихідних у Бродівському районі вигоріло 12 га. На Дрогобиччині сталося 9 пожеж, на Пустомитівщині — 61-а. Найпомітніша з них — у Скнилові, де загорілася також газова труба. Винуватця досі шукають. А загалом від початку року в області зафіксували понад 300 пожеж.