14 квітня 2017, 15:05, Урожай

На Харківщині посіють більше гороху, гречки й буряка

Про прогнози корекції посівних площ під культурами на Харківщині повідомляє objectiv.tv з посиланням на департамент АПР Харківської ОДА.

Цього року агрономи зменшать посіви соняшнику, а площі під горох, навпаки, збільшать на 18%. Також в планах виростити більше цукрових буряків і гречки. В цілому, в регіоні сподіваються зібрати рекордний урожай, говорять чиновники.

«Завдання, яке поставлено адміністрацією — досягти чергового рекорду. І загальний вал ми сподіваємося отримати в районі 4,3 млн т всього. Що стосується озимих культур, то ми плануємо отримати 2,3 млн т зернових озимих. Всі підприємства галузі практично провели підживлення озимих. І багато підприємств це зробили двічі», — заявив Олександр Нездюр, директор департаменту АПР  Харківської ОДА.

Загалом стан озимих дозволяє ставити позитивні прогнози — за даними департаменту, 87% всіх посівів знаходяться в задовільному стані.

Посівна кампанія в цьому році обійдеться аграріям дорожче в порівнянні з минулим роком майже на третину. У той же час, технікою, добривами і насінням сільгосппідприємства забезпечені в повному обсязі.