27 березня 2020, 15:00, Насіння

Гібридне жито на силос забезпечує високу віддачу при кормозаготівлі — експерт

Про це йдеться у 12 випуску відеоблогу «Жито Великих Людей» від «КВС-УКРАЇНА».

«Серед усіх кормів силосне жито вирізняється за рахунок великої кількості легкоперетравної НДК. Це дозволяє збільшити споживання тваринами сухої речовини, відповідно — покращити молочну продуктивність», — зазначив Андрій Білоус, фахівець з годівлі компанії «КВС-УКРАЇНА».

Лінійка продукції «КВС-УКРАЇНА» представлена силосними гібридами жита КВС МАГНІФІКО та КВС ПРОГАС.

«Основною відмінністю між цими двома гібридами є те, що КВС ПРОГАС на 35% вищий, ніж КВС МАГНІФІКО. Це є передумовою для отримання вищого врожаю та кращої віддачі, також дозволяє технологічно подовжувати період його заготівлі. За рахунок високої кущистості наші гібриди жита дозволяють працювати з низькою нормою висіву, отримуючи при цьому високі врожаї», — зауважив Андрій Білоус.

Початок збирання врожаю гібридного жита на силос припадає на першу декаду травня. Перевагою його вирощування є можливість комбінування жита у сівозміні з силосною кукурудзою.

«У заготівлі кормів переходимо на гібриди силосного жита, після збирання врожаю сіємо силосну кукурудзу і таким чином отримуємо з одного поля два врожаї. Окрім цього, рахунок високого вмісту клітковини у житі середній показник надоїв корів вдалось збільшити до 8%», — поділився досвідом вирощування гібридного жита на силос Петро Коваль, заступника директора ТзОВ «Літинське».