27 березня 2020, 11:25, Посівна

Карантин суттєво не вплинув на початок весняної посівної в Україні — експерт

Загалом посівна кампанія стартувала непогано в усіх областях України. Про це розповів генеральний директор «УкрАгроКонсалт» Сергій Феофілов.

І хоча імпортна складова в ресурсному забезпеченні посівної все ще дуже висока, основні матеріально-технічні ресурси були ввезені в Україну і закуплені господарствами ще до початку карантину та початку девальвації.

Він також зазначив, що позитивна сторона полягає в тому, що насіння кукурудзи в основному виробляється на українських насіннєвих заводах, завозяться лише батьківські форми. Розширення ярих зернових відбудеться саме за рахунок кукурудзи.

Подібна картина в сегменті засобів захисту рослин: ввезли все необхідне, хіба що дещо зменшилась лінійка препаратів, зауважив експерт.

«По паливу картина суперечлива. Пропозиція палива досить, основна інтрига полягає в рівні ціни. З одного боку, можна очікувати її зниження після падіння нафти. З іншого — продавці палива прагнуть стабілізації цін, з огляду на девальвацію гривні і можливе скорочення поставок», — додав Сергій Феофілов.