26 березня 2020, 12:00, Насіння

Овочівники Вінниччини скаржаться на дефіцит насіння

В умовах карантину майже всі вони припинили роботу. Про це повідомив керівник відділу рослинництва департаменту агропромислового розвитку екології та природних ресурсів облдержадміністрації Ігор Федчишин. За його словами, до запровадження карантинних заходів насіння овочевих культур реалізували у 130 торговельних точках, пише golos.com.ua.

«За нашими даними, нині придбати його можна тільки в п’яти великих торговельних центрах, а цього недостатньо, аби задовольнити попит тих, хто вирощує овочеві культури. На 90% потребу в овочах забезпечують власники індивідуальних господарств. Переважна більшість із них проживає в сільських населених пунктах. Виїхати до Вінниці нині складно. Автобусне сполучення призупинено. Та й далеко. У райцентрах магазини зачинено», — наголосив посадовець.

Співрозмовник припускає можливість завезення посівного матеріалу безпосередньо в ті населені пункти, де масово вирощують овочі. На його думку, це один із можливих варіантів.

Тим часом, за словами працівника одного з великих торговельних центрів, де також реалізують насіння овочів, пропозиція виїзної торгівлі навіть не обговорювалася. Каже, навряд чи власникам буде від того вигода.