14 квітня 2017, 12:58, Техніка

502 га за добу — Väderstad встановлює рекорд швидкості сівби

Повідомлення про встановлення нового світового рекорду розміщено на сторінці компанії Väderstad.

Новий світовий рекорд був встановлений 16 - ти рядною сівалкою точного висіву для технічних культур Tempo L 16 Väderstad (загрегатованою з трактором Case IH Magnum CVX 380)  в Угорщині, за межами міста Еніінг, на полях господарства Enyingi Agrár Zrt.

Одночасно з висівом  насінням кукурудзи здійснювалось внесення мінеральних добрив та пестицидів, говориться в повідомленні.

Сівба здійснювалась на швидкості 20 км/год, при цьому сівалка забезпечила високу точність висіву, запевняють фахівці компанії.

«Одна справа здійснити сівбу на високій швидкості, але зовсім інше завдання — зберегти при цьому високу точність висіву насіння. І завдяки унікальній технології точного пострілу PowerShoot Väderstad, принцип дії якої полягає у використанні надлишкового тиску у висівному пристрої для переміщення насіння через вузьку висівну трубку, і досягається така висока точність сівби при роботі сівалки Tempo Väderstad на високій швидкості», — говорить Ларс Тіллен, спеціаліст з виробництва сівалок точного висіву компанії Väderstad.