Кукурудза Адевей (ФАО 290)

8405
Рекомендована зона
полісся, лісостеп, степ
Група стиглості
середньоранній
ФАО
290
Рекомендована густота на час збирання, шт./га
Зона достатнього зволоження: 70 000-80 000, Зона недостатнього зволоження: 60 000-70 000
Виробник
Рік реєстрації
2014
Вид зерна
кременисто-зубоподібний
Висота рослин, см
270
Зерен в ряду
34
Напрям використання
зерно та силос
Кількість рядів зерен
14-16
Маса 1000 зерен, г
350
Артур Думікян​
працівник ПП «Ташір»
Якщо сьогодні латифундисти беруть ринок за рахунок великих обсягів землі, для них нижча вартість насіння та міндобрив — вони мають нагоду зекономити на всьому, то в нас маленьке господарство, закуповуємо те ж насіння на $10 дорожче. Отже, потрібно весь час шукати щось рентабельне, економічно вигідне — як, наприклад, гібрид Адевей. Це висока рослина із великим листям, качан важкий, зерно саме по собі теж велике. Ми отримали урожайність близько 140 ц/га за вологості 19 %, тоді як, наприклад, гібрид іншої компанії давав 124 ц/га за вологості 16—17%.
18 березня 2021
Технологія HYDRANEO® допоможе попередити ризики при вирощуванні кукурудзи в умовах посухи
Читати детально
Олександр Лірник
керівник Вінницького структурного підрозділу «Бізон-Тех»
Гібрид Адевей цікавий також своїми властивостями «стіл грін». Завдяки чому можна «вбити двох зайців одночасно» – і зібрати хороший урожай по зерну, і отримати високоякісний силос. Бо на період стиглості качан уже сухий і готовий до збирання, а стебло при цьому залишається зеленим.
18 березня 2021
АгроЕкспедиція Кукурудза 2017. Вінницька область: Відродження, ФГ Салій і Агрошляхбуд
Читати детально
Віктор Пасічніченко
головний агроном ПСП «Орач»​
Сходи отримали дружні, незважаючи на прохолодну погоду та екстремальні погодні умови. Потішило те, що гібрид Адевей має дуже велику енергію на старті. Сходи тільки з’явилися і одразу пішли в ріст, і вони надолужили те, що не дібрала кукурудза, висіяна у холодну погоду.
18 березня 2021
АгроЕкспедиція Кукурудза 2017. Полтавська область: Шляхова, Орач та АПК Докучаєвські Чорноземи
Читати детально
Андрій Андрієнко
директор сектору Центрального регіону «Лімагрейн Україна»​
Той же Адевей гарно увійшов на ринок, продемонстрував свою стабільність, можливість вирощуватись у різних технологіях, універсальність у технологічному процесі: він однаково добре підходить і для no-till, і для пересівів, і для класичної технології.
18 березня 2021
АгроЕкспедиція Кукурудза 2017. Кіровоградська область: Санті та Шанс
Читати детально
Владислав Юхта
компанія «Бізон-Тех»​
Якщо говорити про кукурудзяні гібриди, то протягом трьох останніх сезонів господарство співпрацює за ними з компанією Limagrain. Насіння цієї компанії займає близько 80% кукурудзяних полів господарства, а лідер по врожайності і за іншими показниками для «Обрію» гібрид Адевей ФАО 280.
18 березня 2021
АгроЕкспедиція Кукурудза 2018. Полтавська область: Обрій і Агрофірма Маяк
Читати детально
Віктор Карбівський
генеральний директор компанії «Лімагрейн Україна»​
Якщо це буде досить інтенсивний рік, із достатньою кількістю опадів, оптимальним живленням і належною технологією захисту, то врожай будь-якого хорошого гібриду може сягати значно більше, ніж 10 т/га. Але якщо буде посуха і складуться несприятливі умови, то, зазвичай, урожайність знижується до 4—5 т/га. Гібриди лінійки HYDRANEO, а саме Адевей, ЛГ 30273, ЛГ 30215, ЛГ 30315, які забезпечують максимально високу врожайність в інтенсивних умовах, водночас у несприятливих «просідають» не так сильно, як інші гібриди.
18 березня 2021
Інноваційні рішення у вирощуванні кукурудзи допоможуть розкрити її потенціал
Читати детально
Володимир Гвоздь
представник компанії «Лімагрейн Україна»​
Для Півдня маємо технологію HYDRANEO. Ця технологія поєднує в собі комп’ютерну програму, яка показує опади, температуру окремої зони, технологію самого господарства тощо. До неї входять гібриди ЛГ30189, ЛГ30215, ЛГ30273, ЛГ 30315 та Адевей. Їхня перевага полягає у тому, що вони не суттєво скидають врожайність. Загалом, я рекомендував би вирішувати питання підбору оптимального гібрида з представниками компанії саме в області, де планують сіяти культури, адже в такому разі спеціалісти зможуть підібрати найбільш відповідний продукт.
18 березня 2021
Золотий запас України або вдалий кукурудзяний сезон
Читати детально
Наталія Каражбей
старший менеджер з регіонального розвитку Чернігівської та Київської областей компанії «Лімагрейн Україна»​
У зв'язку зі зміною кліматичних умов, а саме: значне підвищення температурних максимумів і середньодобової температури за вегетаційний період — наші колеги з Гідрометеоцентру констатують цей факт) ми маємо справу зі збільшенням вегетаційного періоду наших культур, в тому числі і кукурудзи, а також "придбали зони" із середнім і сильним ступенем посухи. Також значно змінилася кількість опадів в сторону зменшення за останні 5 років. Все це змінило підходи до вибору гібридів для Чернігівського регіону. На ринок України вийшли гібриди кукурудзи Limagrain, які зменшують ризики посухи при її вирощуванні. Тобто у погоди немає шансів, щоб негативно вплинути на врожайність. Сильна генетика, висока врожайність і пластичність при економічно вигідних цінах на продукти - все це характеризує нові гібриди кукурудзи, такі як Адевей, ЛГ 30315, ЛГ30215, ЛГ30273.
18 березня 2021
АгроЕкспедиція Кукурудза 2017. Чернігівска область: Агрольон та Надія
Читати детально
Олександр Балагура​
менеджер з регіонального розвитку «Лімагрейн Україна»​
Для Хмельницького регіону підходять гібриди як з меншим показником ФАО, так і з великим. Агровиробники можуть вибрати гібриди в залежності від термінів висіву. На цьому підприємстві віддали перевагу середньостиглому гібриду Адевей з ФАО 280. У даного гібрида швидкий стартовий початковий ріст і раннє цвітіння. За фактом, Адевей цвіте раніше початку літньої спеки. Тоді немає стерилізації пилку і йде повне запилення качана. Таким чином, у гібрида висока потенційна врожайність. Для нього 12 т/га — не рекорд.
18 березня 2021
АгроЕкспедиція Кукурудза 2018. Хмельницька область: Подільська зернова компанія і Агро-ЮГ В
Читати детально
Андрій Дашевський
старший менеджер з регіонального розвитку «Лімагрейн Україна»​
Потрібно пам’ятати, що один день затримки із сівбою – мінус один центнер урожаю. При цьому, наприклад, спочатку сіємо кременисто-зубовидний гібрид Адевей, а потім сіємо зубовидний, наприклад ЛГ 30315. Затягувати посівну кампанію кукурудзи не можна за будь-яких обставин. Чимало господарів спочатку сіють соняшник, а потім кукурудзу. Це помилка. Підвищується ризик встановлення посушливого періоду. А для кукурудзи волога — один із основних чинників. Водночас соняшник затримку витримає. Досвід показує, що соняшник пізнього висіву інколи дає більший результат, ніж раннього.
18 березня 2021
«АгроПлатформа» — можливість отримати відповіді на актуальні запитання
Читати детально
Зігмунд Лампка
директор ТОВ «Лампка Агро»
Хочу відзначити, візуально мені особисто дуже приємно споглядати і на ріст рослин, їхній розвиток, і на якість та обсяг врожаю, який вже можна тут прогнозувати. Серед посівів кукурудзи особливо радують око ділянки з гібридами ЛГ 30315, ЛГ 30254, ЛГ 30215 і Адевей. Бачимо на них здорові рослини, чисті без бур’янів міжряддя. Качани великі, без пошкоджень. Іще не виповнені до кінця, а це означає, що є потенціал для подальшого росту і у підсумку — отримання хорошого результату. Це можна сказати про всі посіяні тут гібриди, але 4 перелічені я б назвав як найбільш помітні.
18 березня 2021
АгроПолігон Океан Інвест: Кукурудза в Лампка Агро — 4 гібриди, однаковий захист
Читати детально

Акції
Популярне